ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ

Αυτό που επί αιώνες προσπαθούσαν

και δεν κατάφεραν με τη βία των όπλων οι ξένοι κατακτητές,

το κατάφεραν σήμερα με μια "χούφτα" δολάρια.

 

  

Οπισθόφυλλο

"Αποικιοκρατία". Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τον πιο απόλυτο τρόπο τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα τού σήμερα. Η λέξη, που αντιπροσωπεύει έναν παλιό εφιάλτη των λαών —και που όλοι θέλουν να ξεχάσουν—, κάνει τη θεαματική επανεμφάνισή της στην αυγή της νέας χιλιετίας.

Η Ελλάδα τη στιγμή αυτή βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής. Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του, θ' αντικρίσει την ίδια τραγική κατάσταση. Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού κεφαλαίου δεν βρίσκεται απλά υπό την εκμετάλλευση των ξένων, αλλά υπό την ιδιοκτησία τους. Ό,τι δεν κατάφεραν επί αιώνες σκληροί στρατηγοί κατακτητές με τη βία των όπλων, το κατάφεραν πονηροί managers και δικηγόροι με λίγα δολάρια και μερικές χρωματιστές "χάντρες".

Με τη βοήθεια μιας άθλιας και προδοτικής πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα, κατάφεραν οι ξένοι αποικιοκράτες και "γκρέμισαν" τα αμυντικά "τείχη" της χώρας, "διαβρώνοντάς" τα εκ των έσω.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο κατέρρευσαν οι άμυνες του ελληνικού κράτους. Στο πρώτο μέρος αποκαλύπτεται ότι η "κατάκτηση" της Ελλάδας είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού των ισχυρών, που δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά το σύνολο των μικρών κρατών που διαθέτουν κεφάλαιο και αγορά που ενδιαφέρει τους Δυτικούς. Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται ο προδοτικός ρόλος των Ελλήνων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων στην κατάσταση αυτή. Αποκαλύπτεται ότι με τον τεχνητό κερδοσκοπικό παροξυσμό του χρηματιστηρίου θέλησαν και τελικά κατάφεραν να διαλύσουν τις δυνάμεις αντίστασης του ελληνικού λαού.

Δεν θα περάσει πολύς καιρός και ο ελληνικός λαός θα κινδυνεύσει πραγματικά να γίνει "υποτελής" των ξένων μέσα στην ίδια του τη χώρα. Όμως, επειδή ως γνωστόν ..."του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υπομένει", είναι βέβαιον ότι, πριν φτάσουμε στα έσχατα όρια, θα δούμε μια θεαματική όσο και βίαιη αντίδρασή του.

Τι μένει να δούμε; Το ίδιο "έργο" που είδαν κάποτε και οι Πέρσες αποικιοκράτες. Να δούμε τους Έλληνες να λούζονται, να στολίζονται και, αφού διασκεδάσουν με τους φίλους τους, να "ρίχνονται" στη μάχη. Θα ξαναδεί ο κόσμος τους "ωραίους" Έλληνες ν' αγωνίζονται με τον τρόπο που τους επιβάλει η παιδεία τους. Θα ξαναδεί ο κόσμος τους βάρβαρους να πνίγονται στα δάκρυά τους. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό θα γίνει και σήμερα. Κανένας και ποτέ, είτε ξένος είτε Έλληνας, δεν λεηλάτησε χωρίς αντίσταση το "σπίτι" των Ελλήνων.

  

 

 

Πρόλογος

 Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης παγκοσμίως. Μιας κατάστασης που ακόμα και η πραγματική ζούγκλα μοιάζει μπροστά της με ακίνδυνη παιδική χαρά. Στην πραγματική ζούγκλα τουλάχιστον το σύνολο των αρνητικών συμβάντων λαμβάνουν χώρα μέχρι να χορτάσουν τα θηρία. Στη σύγχρονη ζούγκλα των ανθρώπων τα θηρία, εκτός από αχόρταγα, είναι επιπλέον και σαδιστικά. Δεν σταματούν πουθενά, όχι γιατί δεν τους φτάνουν αυτά που έχουν, αλλά γιατί τους αρέσει να κατασπαράζουν τους αδύναμους. Όπως όλες οι ζούγκλες έτσι και η καπιταλιστική ζούγκλα έχει ως θεμέλιο της τον νόμο των ισχυρών. Ένας νόμος που θέλει τον ισχυρό ν' αρπάζει τα πάντα και τους υπόλοιπους να "πεθαίνουν".

Τα αίτια της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης θα πρέπει να τα αναζητήσει κάποιος στη θεαματική και ταχύτατη πτώση του κομμουνιστικού συστήματος. Η πτώση του "υπεργίγαντα" των περασμένων δεκαετιών ανέτρεψε τα δεδομένα που μέχρι τότε συντηρούσαν τον κόσμο σε μια υποτυπώδη τάξη. Το κενό, που άφησε πίσω του ο νεκρός "γίγαντας", μετέτρεψε το σύνολο του πλανήτη σε ένα νέο "Ελντοράντο", που όλοι θέλουν να εκμεταλλευτούν. Όλοι οι ισχυροί θέλουν ν' αρπάξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο "κομμάτι" από την πλανητική "πίτα" του κεφαλαίου.

Το αντίπαλο δέος της καπιταλιστικής Δύσης δημιούργησε με την πτώση του τις συνθήκες εκείνες, που επιτρέπουν στα ιμπεριαλιστικά θηρία να κατασπαράξουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Η έλλειψη φόβου των Δυτικών και τα πραγματικά ανοχύρωτα κράτη του ανατολικού μπλοκ έχουν αποθρασύνει τα "θηρία" της Δύσης και σήμερα εμφανίζονται αδίστακτα και έτοιμα να "κατασπαράξουν" το σύνολο των κρατών που διατηρούν υπό την κατοχή τους ενδιαφέρον για τους Δυτικούς κεφάλαιο.

Κάποιοι συνειδητά μετέτρεψαν την παγκόσμια κοινωνία σε ζούγκλα, για να επωφεληθούν από την αδυναμία των λαών να υπερασπιστούν την περιουσία τους απέναντι στους πανίσχυρους Δυτικούς. Μετέτρεψαν την παγκόσμια κοινωνία σε μια ζούγκλα χωρίς νόμους και χωρίς πολιτισμό, για να δώσουν στους εαυτούς τους το συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων. Με τον τρόπο αυτόν θέλησαν να επωφεληθούν τα μέγιστα από την τεράστια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ που διακρίνει τα κράτη τους.

Μέσα σ' αυτήν την κολοσσιαία δίνη, που απειλεί τους πάντες και τα πάντα, βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη και η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που μοιάζει σήμερα με μια ακυβέρνητη βαρκούλα μέσα σε έναν μαινόμενο ωκεανό. Μια Ελλάδα που έχει υπό την κατοχή της πολύτιμο κεφάλαιο και το οποίο οι Δυτικοί δεν θα της επέτρεπαν ποτέ να το διατηρήσει υπό την ιδιοκτησία της και να το εκμεταλλεύεται μόνη της. Μια Ελλάδα που μέσα στον πολύπλοκο κι επικίνδυνο αυτόν κόσμο δεν μπόρεσε ν' αναπτύξει εγκαίρως τις άμυνές της. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας της ήταν να βρεθεί σήμερα σε μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς κατοχής.

Αυτό που επί αιώνες προσπαθούσαν και δεν κατάφερναν με τη βία των όπλων οι ξένοι κατακτητές, το κατάφεραν σήμερα κάποιοι πονηροί με μια "χούφτα" δολάρια. Θλιβεροί και μικρόψυχοι έμποροι, δικηγόροι και τραπεζίτες κατάφεραν αυτό το οποίο δεν κατάφεραν τρομεροί στρατηγοί. Κατάφεραν να κατακτήσουν το ελληνικό κράτος και ν' αποσπάσουν το ελληνικό κεφάλαιο από τον ελληνικό λαό. Όλα τα τρωκτικά της παγκόσμιας αστικής τάξης συνωμότησαν εις βάρος του συνόλου των λαών, προκειμένου να υπηρετήσουν τ' "αφεντικά" τους. Τα "αφεντικά" τα οποία δεν είναι άλλα από τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών, που αυτήν τη στιγμή κυβερνούν τον κόσμο. "Αφεντικά", που από "χόμπι" παίζουν παιχνίδια ισχύος μεταξύ τους, αδιαφορώντας για τα δισεκατομμύρια των φτωχών που αργοπεθαίνουν από τις στερήσεις και τις αρρώστιες οι οποίες πλήττουν τον πλανήτη. Τα ίδια αυτά τρωκτικά έδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και εις βάρος της Ελλάδας.

Το βιβλίο που έχει στα χέρια του ο αναγνώστης έχει ως στόχο να ενημερώσει με τον πιο απλό κι όσο τον δυνατόν πιο πλήρη τρόπο για τα συμβαίνοντα τη στιγμή αυτή στην Ελλάδα. Ως βιβλίο συντίθεται από δύο διαφορετικά κείμενα, που περιγράφουν δύο διαφορετικές καταστάσεις. Το πρώτο κείμενο, με τον τίτλο ..."Η άλωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους", έχει ως στόχο να ενημερώσει τον αναγνώστη για τη μεθοδολογία η οποία ακολουθήθηκε από τους Δυτικούς, ώστε ν' αποσπάσουν από τους Έλληνες το σύνολο του κεφαλαίου που τους ενδιαφέρει. Μέσα σ' αυτό περιγράφεται το σύνολο της στρατηγικής που ακολουθήθηκε από τους Δυτικούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, για ν' αφαιρεθεί με τον πιο ύπουλο και πρόστυχο τρόπο η ιδιοκτησία του ελληνικού λαού. Αποκαλύπτεται ο άνανδρος και προδοτικός ρόλος της ελληνικής ηγεσίας, η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για την άλωση της χώρας.

Πάντα σε τέτοιου είδους επιθέσεις των ισχυρών —απέναντι σε λαούς που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα— αναζητάς τους προδότες. Σ' αυτούς τους προδότες στηρίζουν την "επιτυχία" τους οι ισχυροί, γιατί χωρίς αυτούς είναι αδύνατον να νικήσουν εκείνους που αγωνίζονται με αυτοθυσία υπέρ ιερών και οσίων. Πάντα οι ισχυροί βρίσκουν θλιβερούς "Εφιάλτες" που θ' ανοίξουν τις "κερκόπορτες" των εθνικών "τειχών".

Το δεύτερο κείμενο περιγράφει τον ρόλο των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της ελληνικής οικονομίας στη ζοφερή αυτή κατάσταση. Υπό τον τίτλο ..."Το μεγάλο κόλπο" αποκαλύπτεται ο ρόλος των τραπεζών και των "διαπλεκομένων" στη δημιουργία της εξαιρετικά άσχημης οικονομικής κατάστασης που μαστίζει αυτήν τη στιγμή τη χώρα. Μια κατάσταση που οδήγησε στην καταστροφή του εθνικού βιομηχανικού κεφαλαίου και οδήγησε στην ανεργία τον ελληνικό λαό.

Υπό την καθοδήγηση της Δύσης, οι πολιτικοί και οι τράπεζες οδήγησαν τον ανύποπτο ελληνικό λαό στο "κρεματόριο" που ονομάζεται χρηματιστήριο. Με "Δούρειο Ίππο" το χρηματιστήριο, οι Δυτικοί κατόρθωσαν και μπήκαν μέσα στην ελληνική κεφαλαιαγορά, αποφεύγοντας σε πρώτη φάση να προκαλέσουν τον λαό με την είσοδό τους μέσα στο "σπίτι" του. Από εκεί και πέρα παρέσυραν τον εκ των δεδομένων αδαή λαό στην κερδοσκοπική τους λογική και μετά τον κατέστρεψαν. Του απέσπασαν με τον πλέον ύπουλο τρόπο τις οικονομίες του κι αυτήν τη στιγμή οι Έλληνες είναι φτωχότεροι από ποτέ. Μαζί με τον ελληνικό λαό κατέστρεψαν και το σύνολο της ελληνικής παραγωγής, με στόχο να οδηγήσουν τον άνεργο και φτωχό πλέον ελληνικό λαό στα όρια εκείνα, που θα τον ανάγκαζαν για μερικά "ψίχουλα" πλούτου να ξεπουλήσει το σύνολο του κεφαλαίου το οποίο βρισκόταν υπό την ιδιοκτησία του.

Αυτό ήταν κάτι το απαραίτητο, γιατί οι Δυτικοί —για να επιτύχουν τους στόχους τους— ήθελαν να βρουν διαθέσιμο υποθηκευμένο κεφάλαιο και ταυτόχρονα επιθυμούσαν να βρουν τον ελληνικό λαό στη χειρότερη δυνατή κατάσταση από πλευράς ρευστότητας, ώστε να εξαγοράσουν αυτό το κεφάλαιο σχεδόν "τζάμπα". Δεν φτάνει δηλαδή που ήθελαν ν' αποσπάσουν το ελληνικό κεφάλαιο από τα χέρια των ιδιοκτητών του, ήθελαν να το κάνουν και με τον φθηνότερο τρόπο. Δεν φτάνει που οι προδότες τούς έδωσαν νόμιμη πρόσβαση στο ελληνικό κεφάλαιο, προσπάθησαν επιπλέον να τους εξασφαλίσουν και τις συνθήκες με τις οποίες θα το έπαιρναν σχεδόν δωρεάν.

Κάποια αδίστακτα ελληνικής καταγωγής ζώα δεν αρκέστηκαν στο να "σκοτώσουν" οικονομικά κάποιους Έλληνες "αδερφούς" τους, αλλά θέλησαν και να "σκυλέψουν" πάνω στα "πτώματά" τους. Στο βιβλίο αυτό υπάρχει η υπόσχεση από τον γράφοντα, προς όλους τους προδότες του ελληνικού λαού, ότι θα τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο. Αποτελεί ένα κείμενο-χαιρετισμό προς όλους τους μελλοθάνατους. Είναι σίγουρα μελλοθάνατοι, γιατί είναι σίγουρα προδότες και πάντα ο θάνατος είναι η μοναδική τύχη των προδοτών.

Το χαρακτηριστικό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της ήταν ότι πάντα έβρισκε τις δυνάμεις ν' αντισταθεί, έστω κι αν αυτό γινόταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό θα γίνει και σήμερα. Οι ξένοι "Μήδοι" και οι ντόπιοι "μηδίσαντες" πάντα τιμωρούνταν από τους Έλληνες με τον πιο σκληρό και παραδειγματικό τρόπο. Ο σύγχρονος "Ξέρξης" της Ουάσιγκτον έπρεπε αυτά να τα γνωρίζει, πριν επιχειρήσει να "κατακτήσει" την Ελλάδα.